Savez frizera

Savez frizera u Bosni i Hercegovini > Takmičenja > (FOTO) OMC u Parizu dodijelio nagrade predstavnicima Saveza frizera u BiH

(FOTO) OMC u Parizu dodijelio nagrade predstavnicima Saveza frizera u BiH

Svjetsko takmičenje frizera, OMC World Cup 2022 Paris, počelo je jutros, a predstavnici Reprezentacije Bosne i Hercegovine u kategoriji muških frizura, Željko Lončar, Mirfet Hašić i Redžep Čaušević već su izašli na takmičarsku scenu. Očekujemo tokom dana rezultate i ocjene stručnog međunarodnog žirija i nadamo se uspjehu naših reprezentativaca.

Sinoć su u sklopu otvaranja ove velike frizerske manifestacije dodijeljena priznanja OMC-a među kojima su predstavnici našeg Saveza nagrađeni medaljama i nagradama za doprinos frizerskoj struci čime je potvrđeno koliko su rad i uspjesi bh. frizera u proteklim godinama prepoznati u svijetu.

Tako je dodijeljena nagrada za životno djelo Saninu Fazliću, predsjedniku Saveza frizera u BiH, a Dragani Draganić medalja za doprinos frizerskoj struci. Nagrada za istaknutog člana OMC-a dodijeljena je Mehmedu Šabiću, a Melihi Ćerimović medalja također kao istaknutom međunarodnom žiroru i žiroru na ovogodišnjem takmičenju.

OMC Hairworld, organizator i pokrovitelj ovogodišnjeg 75. po redu Svjetskog prvenstva frizera koje se tradicionalno održava u Parizu kao centru svjetske mode i frizerstva, najveća je organizacija profesionalnih frizera na svijetu s više od pedeset zemalja članica i preko milion pojedinačnih članova širom svijeta. Kao krovna svjetska frizerska organizacija postoji još od 1946. godine.

Podsjećamo, Bosna i Hercegovina na dosadašnjim Svjetskim prvenstvima kontinuirano je ostvarivala vrlo zapažene rezultate što dokazuju i ovogodišnja priznanja rukovodstvu Saveza i zaslužnim članovima. Pored brojnih medalja tokom prethodnih godina, najveći i historijski rezultat postigla je Amna Bašić iz Sarajeva postavši svjetski juniorski šampion 2018. godine, a koja je takmičar na Svjetskom prvenstvu i ove godine.

Dio atmosfere sa dodjela nagrada našim predstavnicima u Parizu kao i izlazak na scenu naših takmičara pogledajte u foto galeriji.