Savez frizera

Savez frizera u Bosni i Hercegovini > Vijesti > Saopćenje predsjednika Fazlića povodom javno iznesenih teških optužbi na račun Saveza

Saopćenje predsjednika Fazlića povodom javno iznesenih teških optužbi na račun Saveza

Saopćenje predsjenika Saveza frizera u BiH Sanina Fazlića povodom javno iznesenih teških optužbi na račun Saveza od strane Alena Alagića objavljujemo u cijelosti.

“Cijenjini članovi Saveza frizera u BiH i kolege frizeri, želim se ovim putem osvrnuti na iznesene neistine i teške optužbe na račun Saveza od strane Alena Alagića koje je izrekao u javnom prostoru, u emisiji na N1 Televiziji koju uređuje i vodi Emela Burdžović, a koja se emitirala sinoć (07.6.2022.) od 18:30.

Prvo, nejasno je u kojem svojstvu, u čije ime i zbog čega uopće je spomenuti gospodin Alagić bio gost emisije čija je tema bila frizerstvo i frizerska takmičenja. U svome istupu i iznošenju grubih neistina na račun Predsjednika Saveza i samog Saveza za koji je ustvrdio da je „društvo jednog lica“ gospodin Alagić prekršio je čak 5 članova usvojenog Kodeksa ponašanja za članove Saveza (članovi 5., 7., 8., 11., i 12.).

Stoga se želim ograditi od svih iznesenih optužbi i neistina u spomenutoj tv emisiji kako uvaženi članovi Saveza ne bi stekli dojam da šutimo i na taj način odobravamo da bilo ko u javnom prostoru iznosi grube neistine i insinuacije. Također ćemo u skladu sa Statutom Saveza i drugim raspoloživim procedurama poduzeti sve mjere da spriječimo ovakve pokušaje urušavanja i devalviranja našeg, u potpunosti volonterskog rada kojim smo pokazali u posljednje vrijeme da želimo Savez postaviti na zdrave noge što nam uz velike napore polazi za rukom.

U evidencijama našeg članstva nismo uspjeli pronaći da je gospodin Alagić uopće član Saveza, i također priznajemo i svoj dio krivice zbog činjenice da je u spomenutoj emisiji voditeljica Burdžović kroz razgovor pokazala da uopće ne poznaje način na koji djeluje i funkcionira naš Savez, te stoga ovim putem želimo obavijestiti članove i frizere da je jedna od brojnih aktivnosti koje Savez u posljednje vrijeme čini i projekt koji ima za cilj promociju Saveza i naših klubova čiji će se rad, odluke i aktivnosti objavljivati transparentno i javno, i to na profesionalan i stručan način. Na jednom mjestu, na web stranici koja je u izradi bit će dostupne sve informacije, svi koraci i aktivnosti kojih je zaista mnogo u posljednje vrijeme.

Još jednom, odbacujemo sve neistine iznesene od strane gospodina Alagića u javnom prostoru, a zbog nanijete štete, pokušaja urušavanja ugleda Saveza i mog ličnog kredibiliteta te ličnih uvreda na račun mene kao predsjednika, poduzet ćemo sve potrebne, pa i pravne radnje s ciljem pobijanja neistina i s ciljem potpune transparentnosti našeg rada.

Sanin Fazlić, predsjednik Saveza frizera u Bosni i Hercegovini”.