Savez frizera

Savez frizera u Bosni i Hercegovini > Takmičenja > Predstavljamo trenere Reprezentacije za Svjetsko prvenstvo u Parizu

Predstavljamo trenere Reprezentacije za Svjetsko prvenstvo u Parizu

Do Svjetskog prvenstva u Parizu ostalo je manje od mjesec, a Savez frizera u Bosni i Hercegovini poduzeo je brojne aktivnosti na organizaciji odlaska Reprezentacije frizera koja će braniti boje naše zemlje na ovom najprestižnijem frizerskom događaju na svijetu. Ovo su angažirani treneri koji će predvoditi našu ekipu i biti im podrška tokom priprema i samog takmičenja.

Adisa Ahmetović, frizer majstor i dugogodišnji takmičar, na Svjetskom prvenstvu osvajala je 13., a potom 11. mjesto. Međunarodni šampion u dva navrata, a jednom i državni prvak. Kao trener spremala je šest takmičara za ovogodišnje Državno prvenstvo s kojima je postigla odlične rezultate.

FOTO: Adisa Ahmetović, trener Reprezentacije frizera

Također, u ulozi trenera bila je angažirana na pripremama za Svjetsko prvenstvo kada je ekipa iz Bosne i Hercegovine osvojila visoko četvrto mjesto. Ove godine pripala joj je čast, ali i vrlo zahtjevna uloga trenera Juniorske ženske reprezentacije Bosne i Hercegovine za Svjetsko prvenstvo u Parizu.

Sead Babić vlasnik je frizersko-kozmetičkog salona BS-Best Style Studio u Sarajevu. Dugogodišnji je takmičar u muškoj i ženskoj kategoriji. Osvajač je brojnih nagrada na takmičenjima, nekoliko puta i Državni prvak Bosne i Hercegovine, vicešampion i trećeplasirani u regiji. Takmičio se i na Svjetskom prvenstvu 2014. godine u Frankfurtu.

FOTO: Sead Babić, trener Reprezentacije frizera

U bogatoj frizerskoj karijeri bio je višegodišnji predavač na privatnoj akademiji. Od 1998. godine je aktivni član Saveza frizera u BiH, obavljao je i funkciju sekretara SFuBiH. 2018. godine je položio žirorski ispit za muške discipline Državnih i regionalnih takmičenja. Trenutno je imenovan i angažiran kao Savezni trener Muške takmičarske reprezentacije SFuBiH koja će pod zastavom BiH učestvovati na Svjetskom prvenstvu u Parizu.