Savez frizera

Savez frizera u Bosni i Hercegovini > Vijesti > ‘SVIM’ dolazi u Sarajevo: Radionice o finansijskom poslovanju frizerskih salona

‘SVIM’ dolazi u Sarajevo: Radionice o finansijskom poslovanju frizerskih salona

Ekonomsko poslovanje ili narodski rečeno vođenje salona tema je koja je najčešća u razgovorima unutar frizerske struke koja ne zahtijeva samo rad makazama već i niz drugih segmenata koji frizerski posao čine kompletnim. SVIM tim iz Zagreba odavno je prepoznatljiv u cijeloj regiji po svojim edukacijama za frizere, a za 18. i 19. septembar organizirat će svoje jedinstvene radionice u Sarajevu. Evo šta pored ostaloga stoji u njihovom portfoliju.

“Lijepo je biti vlasnik uspješnog biznisa, ali nikako i rob svog salona.”

SVIM tim je jedini tim profesionalaca ove vrste u Hrvatskoj, ali i šire. Nakon više od 25 godina saradnje s vlasnicima i zaposlenicima salona, kroz savjetovanja,razgovore, edukacije i ankete na tržištu, rodila se ideja o tome kako dati posebnu važnost ovoj struci u Hrvatskoj i regiji upravo u smjeru koji će je učiniti cijenjenom i prepoznatom na tržištu te čvrstom i stabilnom u poslovanju.

Klijenti će imati puno ozbiljniji doživljaj struke, samim time i veće poštovanje. Prvi cilj projekta bio je podići nivo struke u beauty industriji te podići svijest samih vlasnika salona koliko je poslovna edukacija, uz stručnu, važna za uspješno poslovanje.

Za konkrento poslovanje i razvoj poduzetništva u 21. stoljeću neophodna su poslovna znanja i vještine. Stoga SVIM nudi kompletnu podršku u vođenju i formiranju profitabilnog i stabilnog poslovanja koja uključuje: organizaciju poslovanja i sitematizaciju procesa rada, efikasne marketinške alate individualizirane za svaki salon, izradu projekta maloprodaje, radionice za bolju komunikaciju s klijentima i unutar tima; edukacija iz finansijskog segmenta poslovanja i mnoge druge.

NAŠA POSEBNOST:

1. Izrada “Sistematskog pregleda salona” – posebna analiza prednosti i nedostataka te prilika i prijetnji na tržištu. Ovo je prvi korak za svakog vlasnika salona za bolje i uspješnije poslovanje.

2. BIZSALON LIDER AKADEMIJA – jedinstveni program edukacije iz liderstava i menadžmenta za beauty salone

3. BIZSALON ŠKOLA ZA ZAPOSLENIKE – program edukacije za zaposlenike koji gradi njihovu profesionalnosti i motivaciju

Kao predavači u Sarajevu 18. i 19. septembra SVIM tim radionice vodit će Sanja Varlaj i Ivana Mišić Lokar.

Sanja Varlaj, mag. oec., stručnjak za marketing, PR, prodaju i business management,više od 25 godina radnog iskustva u B2C i B2B sektoru; konsultant i trener. Dugogodišnja karijera u renomiranim hrvatskim i multinacionalnim kompanijama s edukacijama u evropskim obrazovnim institucijama. Iskustvo u savjetovanju kod pokretanja ili reorganizacije poslovanja, zapošljavanju, analizi tržišta. Individualna savjetovanja (više od 100 salona), vođenje i organizacija edukacija i seminara (više od 1000 frizera). Certificirani NLP Master Practitioner i Business Coach. Predavač na Poslovnom sveleučilištu Zagreb.

Ivana Mišić Lokar, life coach: dugogodišnje iskustvo u prodaji u B2C i B2C segmentu (25 g.), vođenje vlastitog biznisa (10 g), rad u multinacionalnim kompanijama, iskustvo u privatnim malim i srednjim preduzećima. Specijalist za plasiranje novih brendova na tržište regije, za razvoj strategija i organizaciju posla. Vođenje savjetovanja (više od 230 individualnih savjetovanja). Teme kojima se bavi: organizacija poslovanja, zapošljavanja, edukacija zaposlenika, sistematizacija poslovnih subjekata.

Prijave i upite za radionice možete izvšiti putem društvenih profila SVIM-a (Instagram: svim_imaj_uspjesan_salon i Facebook: SVIM – Imaj uspješan salon) ili pozivom na broj +387 61 372 353.