Savez frizera

Savez frizera u Bosni i Hercegovini > Vijesti > Aktivnosti > Saopćenje Saveza frizera u BiH: Naši takmičari potvrdili su svjetski nivo

Saopćenje Saveza frizera u BiH: Naši takmičari potvrdili su svjetski nivo

Nakon velikog uspjeha Reprezentacije frizera BiH na Svjetskom prvenstvu u Parizu (OMC World Cup Paris 2022), utisci i rezultati se sumiraju, takmičari se vraćaju ustaljenom poslovnom ritmu i salonima, a u Savezu frizera u Bosni i Hercegovini na osnovu iskustva sa ovog, za frizere vrlo značajnog događaja, izvode se određeni zaključci. Saopćenje koje u ime Saveza potpisuje predsjednik Sanin Fazlić objavljujemo u cijelosti.

“Svjetsko prvenstvo u Parizu je iza nas i nakon velike euforije, ogromne medijske pažnje i pozitivnih reakcija javnosti na uspjeh naše Reprezentacije, osjećamo potrebu da se obratimo našim članovima. Najprije, čestitamo još jednom svim našim takmičarima na ostvarenim rezultatima, na profesionalnom i besprijekornom odnosu spram naše struke i samog Saveza tokom nastupa i samog boravka na takmičenju. Amna Bašić, Snježana Bodulović, Mirfet Hašić, Redžep Čaušević, Željko Lončar, Haris Alagić i Ivan Miloš su imena na koja smo ponosni.

Također, zahvaljujemo se sponzorima, kompanijama “Frizerland” i “EGO” i Gradu Cazinu koji su pomogli odlazak našeg tima na Svjetsko prvenstvo. Zahvaljujemo se i drugim brojnim sponzorima koji su podržali pojedinačno naše takmičare prepoznavši značaj promocije i fizera i naše zemlje na ovako prestižnom takmičenju.

Zatim, posebnu zahvalnost dugujemo našem stručnom timu, trenerima Adisi Ahmetović i Seadu Babiću koji su imali vrlo važnu ulogu u pripremama naših takmičara za prvenstvo. Zahvaljujemo se i čestitamo našim doajenima frizerstva, Dragani Draganić i Mehmedu Šabiću za dodijeljena priznanja OMC-a za njihove velike zasluge.

I posebnu zahvalnost dugujemo Stipi Filipoviću na ogromnoj i vrlo značajnoj podršci i nesebičnom angažmanu prije i tokom samog prvenstva.

Ono što želimo istaknuti jesu predsjednici i rukovodstva u svim dosadašnjim mandatima bez izuzetka, jer svi ti ljudi utkali su kroz rad Saveza ljubav prema našoj struci i takmičarski duh bez čega zasigurno ne bi bilo ni današnjih rezultata. Jer Savez kao krovna kuća bh. frizerstva zahvaljujući njima je uspijevao u brojnim teškim trenucima egzistirati i opstajati. Na krilima njihovog kontinuiranog zalaganja tokom gotovo trideset proteklih godina, frizeri iz Bosne i Hercegovine potvrdili su i na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu zavidan, i slobodno možemo reći svjetski nivo.

Na kraju, želimo najaviti da će Savez nastaviti sa brojnim planiranim aktivnostima, prije svega na promociji Saveza i naših aktivnosti kroz organiziranje frizerskih događaja, takmičenja i edukacija, jer smo se na primjeru ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva uvjerili koliko je promocija značajna zbog same podrške i javnosti i institucija oko odlaska na velika takmičenja, ali i za rad i funkcioniranje Saveza.

Jedan od naših postavljenih ciljeva u predstojećem periodu svakako je organizacija Državnog prvenstva na proljeće, a koje će biti prema našem planu najbolje i najprestižnije do sada organizirano u našem regionu.

Savez je naša kuća i zato činimo sve da ojačamo njene temelje, učvrstimo zidove i osiguramo krov pod kojim će živjeti naše frizersko zajedništvo”, stoji u saopćenju Saveza frizera u Bosni i Hercegovini.