Savez frizera

Savez frizera u Bosni i Hercegovini > Vijesti > Grad Cazin sponzor Reprezentacije frizera na Svjetskom prvenstvu u Parizu

Grad Cazin sponzor Reprezentacije frizera na Svjetskom prvenstvu u Parizu

Vijest koja je upravo saopćena predsjedniku Saveza frizera u BiH Saninu Fazliću da će Grad Cazin pružiti finansijsku podršku Reprezentaciji na Svjetskom prvenstvu u Parizu, 10., 11., i 12. septembra, dala je dodatni vjetar u leđa našem timu koji se uveliko priprema za ovaj najprestižniji frizerski događaj na svijetu.

“Zbog sveukupnih okolnosti u kojima Reprezentacija odlazi u Pariz ovo je za Savez vrlo važna podrška jer dolazi od institucije, u ovom slučaju Grada Cazina i gradonačelnika Nermina Ogreševića. Najviše je to podrška u moralnom smislu, jer odlazimo u Pariz braniti boje naše zemlje s činjenicom da su naš rad, trud i dosadašnji rezultati prepoznati i podržani. Zahvalni smo gradonačelniku i Cazinjanima”, kaže Fazlić.

Povod za ovakav vid podrške od strane Grada Cazina sa gradonačelnikom Nerminom Ogreševićem na čelu, svakako je bilo Državno prvenstvo frizera koje je ove godine održano po prvi put upravo u ovom gradu. To je bila prilika da se i sam gradonačelnik Ogrešević upozna sa važnošću, međunarodnim uspjesima i samom brojnošću frizerske zajednice u BiH.

Podsjećamo, naša reprezentacija koja će na ovom najvećem svjetskom frizerskom događaju braniti boje Bosne i Hercegovine stastavljena je od takmičara koji su postigli najbolje rezultate na nedavnom Državnom takmičenju frizera i kozmetičara koje se održalo u Cazinu, a to su: Amna Bašić, Snježana Bodulović, Mirfet Hašić, Željko Lončar, Ivan Miloš, Redžep Čaušević i Haris Alagić.

Planirano je da na dresovima koje će nositi naši reprezentativci tokom trajanja takmičenja u Parizu stoje istaknuti logotipi sponzora koji prihvate učešće sponzorstva i to s prednje i stražnje strane dresova.

(A.L.)