Savez frizera

Savez frizera u Bosni i Hercegovini > Vijesti > Trendovi > Top 5 ženskih frizura koje će obilježiti ljeto 2022

Top 5 ženskih frizura koje će obilježiti ljeto 2022

Ljeto je u punom zamahu, a sa njim su stigle i velike promjene u svijetu mode i ljepote. Još jedan od simbola ženstvenosti – lijepa i njegovana kosa nije promakla poznatim stilistima i frizerima. Oni su najavili sa kakvim frizurama ćete zasjeniti sve na ulici ili plaži i biti apsolutno u trendu, piše magazin Mondo.

Iako smo protekle godine bili svjedoci svijetlog nijansiranja kose i poznate tehnike – balejaž, kao i moćnih talasa i kovrdža, i ove sezone one će biti neizostavni dio vašeg stila.

Ipak, kako navode slavni stilisti, preovladavaće frizure svih mogućih stilova i dužina. U trendu će podjednako biti kako duga, tako i kratka kosa, a ni eksperimentisanje sa bojama nije na odmet.

1. Bob ne izlazi iz mode

Ovog puta, akcenat neće biti na klasičnom kratkom i ravnom bobu, već na talasastom i dužem koji je po tome dobio naziv ”lob”. Trenutna je ova frizura zaludjela poznate ličnosti poput Majli Sajrus i Bili Ajliš.

FOTO: Instagram/Printscreen

Karakteriše ga kosa do ramena. Lob će odlično pristajati u opuštenijoj varijanti – kad je kosa raščupana i sa blagim valovima. Sa ovom frizurom izgledaćete mlađe, osvježeno i veselo, baš onako kako treba u ljetnjim danima.

FOTO: Instagram/Printscreen

2. Nova nijansa za brinete – ”Rivijera”

Za kratko vrijeme postala je apsolutni hit u Holivudu. Suprotno od plavog nijansiranja, ”rivijera” farbanje odaje izgled kao da ste se tek vratili sa neke egzotične destinacije na kojoj vam je kosa posvijetlila od sunca i morske vode. Inače, rivijera je drugi naziv za primorje. Caka je u tome da kosa izgleda tamnija u korijenu i postaje sve više svjetlija prema vrhovima, na taj način joj davajući volumen. A ni Dženifer Lopez i Hejli Biberje nisu zaobišle.

FOTO: Instagram/Printscreen

3. Bakarni i crveni tonovi

Kako je počela 2022. godina poznate ljepotice mogle su da se vide sa različitim tonovima bakarne i crvene boje. I ovog ljeta ona će biti u trendu! Ova boja uz adekvatnu njegu i stilizovanje, može licu da pruži potpuno blistavi sjaj. Stilisti preporučuju da pažljivo izaberete nijansu kakva najviše odgovara vašem tenu.

FOTO: Instagram/Printscreen

4. Nezamislive dužine kose

Nemojte da se plašite da eksperimentišete sa dužinom. Duga talasasta kosa i ultra kratke frizure biće hit ovog ljeta. Kontrasti su dozvoljeni. Pa tako, duga kosa sa ekstremno kratkim šiškama dopustiće vam da izgledate drugačije i svježe, dok su muške ili djelimično podšišane frizure i dalje popularne.

FOTO: Instagram/Printscreen

5.”Mik Džeger” frizura

Sjećate se frizure Mik Džegera po kojoj je ostao prepoznatljiv? Upravo se ona vraća na velika vrata! Akcenat je na gustim šiškama i stepenastim i oštrim krajevima. Za njeno stilizovanje biće vam potrebno svega par minuta. Stavite malo pjene, nagužvajte je rukama i spremni ste!

FOTO: Instagram/Printscreen