Savez frizera

Savez frizera u Bosni i Hercegovini > Vijesti > Sanin Fazlić u ime Saveza dobitnik OMC nagrade za životno djelo

Sanin Fazlić u ime Saveza dobitnik OMC nagrade za životno djelo

Predsjednik Saveza frizera u Bosni i Hercegovini Sanin Fazlić dobitnik je posebne nagrade za životno djelo od strane OMC-a, krovne svjetske frizerske organizacije.

Savez frizera u BiH zvanično je obaviješten iz sjedišta OMC-a u Parizu da je odlukom ove organizacije Fazlić dobitnik priznanja za životno djelo koje će mu biti dodijeljeno na OMC Global Award Night, 10. septembra u 19 sati u Parizu.

“Želim na prvom mjestu istaći da je ova nagrada priznanje za naš Savez i ne doživljavam je kao nagradu meni kao predsjedniku. Ogromna je stvar da su u OMC-u prepoznali rad i talent naših frizera koji su posljednjih godina, ali i ranije ostvarivali visoka mjesta na svjetskim takmičenjima. Jer jedna tako mala zemlja kao što je Bosna i Hercegovina među stotinu i više država koje imaju mnogo bolje uvjete za pripreme na takmičenja, mnogo više ulažu u mlade, da bude primijećena i na kraju na ovakav način nagrađena, velika je stvar”, prokomentirao je kratko Fazlić.

On smatra da je ovo priznanje ujedno velika odgovornost i imperativ da se Reprezentacija frizera BiH na Svjetskom takmičenju u Parizu koje slijedi u septembru što bolje pripremi i pokuša ostvariti visoke rezultate.

Nakon same dodjele ovog laskavog priznanja koja će biti upriličena na pozornici u sklopu Svjetskog takmičenja frizera u Parizu bit će poznato više detalja.