Savez frizera

Savez frizera u Bosni i Hercegovini > Takmičenja > Bh. takmičari učestvovat će na Otvorenom šampionatu frizera u Beogradu

Bh. takmičari učestvovat će na Otvorenom šampionatu frizera u Beogradu

Na Otvorenom šampionatu frizera koji se održava u nedjelju 09. oktobra u Beogradu, Savez frizera u BiH predstavljat će tim takmičara koji će svoje umijeće iskazati kroz više disciplina.

Ispred Udruženja frizera i kozmetičara “Ljepota” takmičit će se Snježana Bodulović i Adisa Ahmetović (Fashion Bridal Style i Fashion Gala Style), Ana Šimić i Mirfet Hašić (muška salonska moda).

Ispred Kluba frizera i kozmetičara “Tuzla” takmičit će se Kenan Mujčinović (Hair Tatoo), Semir Burek, Mediha Hamidović, Filip Janušić (Gala Bridal Style), Džejla Džaferović i Enis Kalajevac (Junior Barber Cut), šest učenika – školski mini val, jedan učenik – školska pundža i jedan učenik – školsko šišanje.

Ispred Kluba “Šabić” takmičit će se Haris Alagić (juniorska večernja moda).

Žiri koji će predstavljati naš Savez sastavljen je od tročlanog tima koji čine Dragana Draganić, Aida Omerović i Sead Babić.

Otvoreni Šampionat frizera “Beogradski pobednik” će se održati u nedjelju 09. oktobra sa početkom u 10:30 na Beogradskom Sajmu. Nakon završenog takmičenja, u 18:00 uslijedit će proglašenje rezultata po takmičarskim disciplinama.

Ovo su opća pravila koja je kao informaciju takmičarima objavio organizator.
-Zabranjene su bilo kakve oznake na garderobi lutaka i modela
-Zabranjeni su bilo kakvi politički, vjerski i drugi znaci
-Zabranjeni su bilo kakvi dodaci na modelima i lutkama (dodaci za lice, ukrasi na licu-naočare, maske i svi dodaci na licu i glavi koji tu ne pripadaju)
-Zabranjena je neprikladna šminka za kategoriju
-Zabranjeno je pokrivanje oba oka modela-lutaka
-Zabranjeni su tehnički elementi u modnim disciplinama, kao i modni elementi u tehničkim disciplinama
-Zabranjeni su bilo kakvi dodaci koji su pored modela-lutaka, a da nisu dio kostima-garderobe (a da nisu spojeni sa odjećom)
-Juniori mogu biti svi mladi frizeri do 23. godine starosti