Savez frizera

Savez frizera u Bosni i Hercegovini > Takmičenja > Ministarstvo privrede SBK generalni sponzor “Otvorenog državnog prvenstva frizera i kozmetičara Bosne i Hercegovine” u Vitezu
FOTO: Hrnjić, Fazlić (Ministarstvo privrede SBK)

Ministarstvo privrede SBK generalni sponzor “Otvorenog državnog prvenstva frizera i kozmetičara Bosne i Hercegovine” u Vitezu

Ministarstvo privrede Srednjobosanskog kantona generalni je sponzor “Otvorenog državnog prvenstva frizera i kozmetičara Bosne i Hercegovine” koje će se održati 28. maja u Vitezu.

Ministar privrede Srednjobosanskog kantona Nisvet Hrnjić danas je u Travniku potpisao Ugovor o implementaciji odobrenih sredstava sa predsjednikom Saveza frizera Bosne i Hercegovine Saninom Fazlićem.

Ovim ugovorom odobrena su finansijska sredstva u iznosu od 8.000,00 KM za troškove organizacije “Otvorenog državnog prvenstva frizera i kozmetičara Bosne i Hercegovine” koje će se održati 28. maja 2023.godine u općini Vitez.

Ministarstvo privrede Srednjobosanskog kantona nastavlja sa subvencioniranjem aktivnosti koje doprinose promociji privrede i privrednih subjekata. Manifestacije ovog karaktera su mjesto poslovnih i edukativnih susreta, a ujedno i generator razvoja poduzetništva i obrta.

Podsjećamo, prema prethodnoj odluci Saveza frizera u BiH “Otvoreno državno prvenstvo frizera i kozmetičara Bosne i Hercegovine” trebalo se održati u Sarajevu, ali za podršku Projektu koji je brojnim institucijama vlasti i sponzorima iz frizerske industrije prezentiran od strane rukovodstva Saveza, nije bilo sluha ni razumijevanja. Stoga je lokacija održavanja samog prvenstve promijenjena. Srednjobosanksi kanton i Vitez bit će 28. maja ponosni domaćini ovog najvećeg frizerskog događaja u našoj zemlji.