Savez frizera

Savez frizera u Bosni i Hercegovini > Vijesti > Aktivnosti > Redovna Skupština Saveza: Važne odluke, prijem novih klubova i najava brojnih aktivnosti

Redovna Skupština Saveza: Važne odluke, prijem novih klubova i najava brojnih aktivnosti

Na Redovnoj Skupštini Saveza frizera u Bosni i Hercegovini koja se održala 05. marta u Tuzli usvojeni su svi godišnji izvještaji predsjednika Saveza Sanina Fazlića te su donesene odluke i usvojeni planovi za organiziranje Državnog prvenstva frizera u Sarajevu.

Na osnovu prihvaćene ponude od strane hotele “Hills” (Ilidža), ovo će i definitivno biti mjesto održavanja Državnog prvenstva zakazanog za 28. maj tekuće godine.

Zbog ukazane potrebe za pomoć u radu i aktivnostima predsjednika Saveza, imenovana je nova radna grupa koja će zajednički raditi na organiziranju Državnog prvenstva, ali i na svim drugim aktivnostima poslije. Ovu radnu grupu kao okosnicu rada Saveza činit će pored predsjednika Fazlića još Adel Husić, Sead Babić, Stipe Filipović, Danijel Krivokapić i Mirfet Hašić.

Jednoglasna odluka u vezi sa prijavama, kotizacijama i učešćem takmičara na nadolazećem Državnom prvenstvu je da se sve prijave moraju izvršiti najkasnije mjesec prije održavanja prvenstva, odnosno do 28. aprila.

Pokrenuta je rasprava o masovnoj pojavi frizerskih edukatora vidljivoj na društvenim mrežama te je donesena odluka da Savez u narednim mjesecima krene u proceduru formiranja stručne komisije koja će na osnovu jasnih procedura vršiti licenciranje edukatora na području BiH u skladu sa stručnošću, referencama i obrazovanjem unutar frizerske struke kako bi se spriječile manipulacije u svrhu lične koristi.

Jednoglasnom odlukom Skupštine kao punopravni članovi Saveza primljeni su novoosnovani klubovi, „Šampion“ iz Sarajeva i „Klub fizera Krajina“ iz Velike Kladuše.