Savez frizera

Savez frizera u Bosni i Hercegovini > Takmičenja > Objavljujemo ukupne rezultate Otvorenog Državnog prvenstva frizera BiH 2023.

Objavljujemo ukupne rezultate Otvorenog Državnog prvenstva frizera BiH 2023.

Otvoreno Državno prvenstvo frizera Bosne i Hercegovine koje je održano 28.5.2023. godine u Vitezu prema riječima organizatora, to jeste rukovodstva Saveza frizera u BiH sa Saninom Fazlićem kao predsjednikom na čelu, proteklo je u odličnoj takmičarskoj atmosferi. Iz Saveza ističu da su i više nego zadovoljni kvalitetom ovogodišnjeg prvenstva u smislu radova i takmičara koji su uzimajući u obzir ukupnu sliku cjelokupnog takmičenja bili na zavidnom nivou.

Posebno su zadovoljni velikim odzivom takmičara, ali i posjetilaca iz cijele BiH kao i iz Srbije, Crne Gore, Slovenije…  

Rukovodstvo Saveza također se zahvaljuje sponzorima koji su podržali ovaj najvažniji frizerski događaj u našoj zemlji, jer su time podržali i mlade frizere kojima je Državno prvenstvo bilo odlična prilika da pokažu svoju frizersku kreativnost. Najboljima od njih zahvaljujući visokim rezultatima koje su ostvarili ovo je i prilika da budu dio Reprezentacije frizera BiH koja će predstavljati našu zemlju na prestižnom Svjetskom OMC prvenstvu frizera koje se održava na jesen u Parizu.

Državno prvenstvo frizera BiH podržali su finansijski kao generalni pokrovitelj Ministarstvo privrede Srednjobosanskog kantona sa Nisvetom Hrnjićem na čelu, Općina Vitez i načelnik Boris Marjanović, kompanije “Altimex” iz Sarajeva, “Frizerland” Vitez, “FRIZ VIR” Vitez i MCODE iz Sarajeva.

Prema zvaničnom važećem Pravilniku o takmičenjima (član 13., pod tačkom 8.) nakon završetka Otvorenog Državnog prvenstva frizera BiH proglašeni su državni prvaci, Snježana Bodulović iz Novog Travnika (ukupni plasman – prestižna moda) i Mirfet Hašić iz Velike Kladuše (ukupni plasman – salonska moda).

Podsjećamo, član 13. pod tačkom 8. spomenutog Pravilnika o takmičenjima koji je u cjelini dostupan na zvaničnoj web stranici Saveza frizera u BiH pod rubrikom “PRAVILNICI” glasi:

Državni prvak će biti nazvan prvak ili prvakinja u kombinovanim kategorijama, ali samo ako je u tim kategorijama bilo najmanje 5 takmičara.

Ovo su ukupni rezultati Otvorenog Državnog prvenstva frizera Bosne i Hercegovine održanog 28.5.2023. u Vitezu. Rezultati uključuju pozicije, imena i prezimena takmičara, naziv kluba iz kojeg dolaze, broj radnog ogledala te bodove i ukupni prosjek.