Savez frizera

Savez frizera u Bosni i Hercegovini > Takmičenja > Usaglašeni datum i mjesto održavanja Državnog prvenstva frizera i kozmetičara BiH

Usaglašeni datum i mjesto održavanja Državnog prvenstva frizera i kozmetičara BiH

Rukovodstvo Saveza frizera u Bosni i Hercegovini, predsjednici i predstavnici klubova sa Saninom Fazlićem kao predsjednikom Saveza na čelu, usaglasili su datum kao i mjesto održavanja Državnog prvenstva frizera i kozmetičara BiH za 2023. godinu.

Nakon nešto duže pauze, najvažniji frizerski događaj u našoj zemlji vraća se u glavni grad. Prema jednoglasnoj podršci prijedloga predsjednika Fazlića, Državno prvenstvo održat će se 28. maja 2023. (nedjelja) u Sarajevu.

Kako je već najavljeno od strane predsjednika Fazlića, svi klubovi punopravni članovi Saveza koji pokažu interes i budu u mogućnosti, zajednički će učestvovati u organizaciji prvenstva. Ciljevi su povećanje saradnje među klubovima kao i jačanje samog Saveza i cjelokupne frizerske zajednice te doživljavanje prvenstva od strane svih učesnika kao zajedničkog projekta kojem su svi doprinijeli.

Dodatni detalji oko samog prvenstva, konkretnog mjesta (objekta) u kojem će se održati, kao i druge pojedinosti, bit će obznanjeni u narednom periodu na zvaničnoj web stranici Saveza frizera u BiH.