Savez frizera

Savez frizera u Bosni i Hercegovini > Vijesti > Savezu pristupa novi klub: U Sarajevu osnovano Udruženje “Šampion”

Savezu pristupa novi klub: U Sarajevu osnovano Udruženje “Šampion”

Savez frizera u Bosni i Hercegovini uskoro će pojačati još jedan novoosnovani klub. Radi se o Udruženju frizera, berbera i kozmetičara “Šampion” sa sjedištem u Sarajevu.

Na osnivačkoj skupštini prvi izabrani predsjednik je Sead Babić, dugogodišnji član i aktivista Saveza i frizerski trener koji je dao značajan doprinos tokom priprema Reprezentacije za proteklo Svjetsko prvenstvo u Parizu, ali i u ranijim ciklusima državnih i međunarodnih takmičenja.

On se zahvalio kolegama frizerima na podršci i najavio brojne aktivnosti novoformiranog kluba i početak prijema i upisa novih članova.

“Ovo je rezultat naše dugogodišnje želje da napravimo jedan novi klub kako bi, na neki način, Sarajevo koje je nekada bilo predvodnik, vratili u fokus kad su u pitanju frizerske aktivnosti. Također, želimo dati doprinos našoj struci te na ovaj način pružiti podršku aktivnostima Saveza kao naše krovne organizacije”, kazao je Babić.

Nakon završetka procedure prijema kluba “Šampion” kao ravnopravnog člana Saveza sa svime šta ta procedura prema statutu i propisanim pravilnicima podrazumijeva, Savez će biti bogatiji za još jedan tim koji je već najavio podršku predsjedniku Saninu Fazliću i Savezu za organizaciju takmičenja i za sve druge aktivnosti.

Također, u procesu registracije je još nekoliko klubova u BiH što je važna i dobra vijest, kako za Savez tako i za bh. frizerstvo.