Savez frizera

Savez frizera u Bosni i Hercegovini > Vijesti > Aktivnosti > U Bosanskoj Krupi obilježena druga godišnjica AFIK-a

U Bosanskoj Krupi obilježena druga godišnjica AFIK-a

Druga godišnjica Asocijacije frizera i kozmetičara Unsko-sanskog kantona (AFIK) obilježena je u nedjelju (04. decembra 2022.) u restoranu “Alga” Bosanskoj Krupi.

Na ovom frizerskom svečanom događaju i zabavi uz muziku uživo prisustvovalo je oko stotinu zvanica sa područja Unsko-sanskog kantona na kojem djeluje AFIK, ali i gostiju iz drugih gradova.

Prisutnima se u ime Saveza frizera u Bosni i Hercegovini obratio predsjednik Sanin Fazlić izrazivši podršku dosadašnjim i budućim zajedničkim aktivnostima Saveza i AFIK-a.

Također se prisutnima obratio i osnivač i predsjednik AFIK-a Ismet Dizdarević Isman koji je ukratko rezimirao dosadašnji rad i uspjehe ovog kluba te najavio brojne druge aktivnosti u saradnji sa Savezom.

Podsjetimo, AFIK kao klub sa prilično novijim datum svoga osnivanja ostvario je vrlo zapažene rezutate u protekle dvije godine upisavši impozantan broj članova, a svakako ono po čemu će AFIK biti upamćen jeste uloga organizatora Državnog prvenstva frizera i kozmetičara 2022. koje se održalo u Cazinu kao i značajnih rezultata svojih članova na domaćim i međunarodnim takmičenjima.