Savez frizera

Savez frizera u Bosni i Hercegovini > Uncategorized > Sjajno predstavljanje BiH u Turskoj: Sanela Džambić treća na takmičenju, šou naših frizera ispraćen velikim ovacijama

Sjajno predstavljanje BiH u Turskoj: Sanela Džambić treća na takmičenju, šou naših frizera ispraćen velikim ovacijama

U toku je tradicionalni festival frizera Evrope i Azije koji se održava u ekskluzivnom hotelu “Bosphorus Sorgun” u blizini grada Side, regija Antalija.

U sklopu festivala održalo se i međunarodno takmičenje u više disciplina na kojem su učestvovali takmičari iz brojnih zemalja. Bh. takmičarski tim predstavljali su Tarik Serdar iz Kluba “Pjena” (muško šišanje) i Sanela Džambić iz “KFIK Tuzla” (žensko šišanje) koja je u svojoj disciplini osvojila visoko treće mjesto.

U ulogama žirija na samom takmičenju naš Savez predstavljale su Dragana Draganić, Meliha Ćerimović i Aida Omerović.

A u sklopu sinošnjeg šou programa na kojem su nastupali učesnici iz više turskih frizerskih akademija, kao predstavnici Bosne i Hercegovine na sceni ovog prestižnog događaja svoje kreacije prezentirali su Admir Imširović (tehnike modernog ženskog šišanja) i Semir Burek (Bridal Style). Njihov nastup popraćen je velikim ovacijama, zastava BiH bila je istaknuta na pozornici, a sve se odigravalo uz pjesme Dine Merlina i Al’Dina što je izazvalo oduševljenje u publici.

Gosti ovog događaja iz brojnih zemalja bili su prijatno iznenađeni ovakvim performansom i energijom koju su naši frizeri unijeli u dvoranu.

Glavni organizator festivala i jedan od najpoznatijih frizerskih majstora u Turskoj i u cijelom regionu Muhittin Yusan konstantno je na svojim društvenim profilima dijelio snimke nastupa naših predstavnika.

Tradicionalni festival i takmičenje frizera – Antalija 2022 završava danas, a grupa frizera iz BiH, njih oko sedamdeset, nakon dvodnevnog boravka u Istanbulu i četiri dana druženja i zabave, seminara, takmičenja i edukacija, vraća se sutra popodnevnim letom u Sarajevo.