Savez frizera

Savez frizera u Bosni i Hercegovini > Vijesti > Aktivnosti > Održana Skupština Saveza: Usvojene važne odluke i dodijeljena priznanja najzaslužnijima

Održana Skupština Saveza: Usvojene važne odluke i dodijeljena priznanja najzaslužnijima

U kongresnoj dvorani hotela „Art“ u Sarajevu jučer je (23.10.2022.) održana Redovna Skupština Saveza frizera u Bosni i Hercegovini na kojoj su razmatrana brojna pitanja i teme koje se tiču aktivnosti Saveza u proteklim mjesecima.

Također su od strane delegata Skupštine i predsjednika Saveza Sanina Fazlića izneseni određeni prijedlozi i planovi o budućem djelovanju i aktivnostima Saveza.

Kao predstavnici svojih klubova / udruženja Skupštini su prisustvovali i aktivno sudjelovali delegati iz KLUBA FRIZERA I KOZMETIČARA TUZLA, UDRUGE FRIZERA “PJENA”, UDRUŽENJA FRIZERA I KOZMETIČARA “LJEPOTA”, KLUBA FRIZERA BANJA LUKA i UDRUŽENJA FRIZERA, BARBERA I KOZMETIČARA “CONNECT”.

Uvidom u zapisnik jučerašnje Skupštine izdvajamo najvažnije odluke koje su usvojene.

Izvještaj o radu kao i Finansijski izvještaj Predsjednika Saveza koji se odnosi na aktivnosti u tekućoj kalendarskoj godini jednoglasno su usvojeni. Skupština je također podržala prijedlog predsjednika Fazlića da se naredno Državno prvenstvo frizera i kozmetičara BiH nakon duže pauze održi u glavnom gradu Sarajevu.

Predstavljen je i podržan plan rada Predsjednika za iduću godinu. Otvorena je rasprava o načinu i djelovanju žirora koje delegira Savez na takmičenjima i analizirani su eventualni propusti od strane žirija koji svojim učešćima i ocjenjivanjima na takmičenjima ujedno predstavlja i Savez.

Iznesen je i podržan prijedlog za saradnju sa Obrtničkom komorom Federacije BiH s ciljem poboljšanja statusa frizera i kozmetičara. Najavljeno je raspisivanje javnog poziva za prijavu trenera Reprezentacije frizera (muške i ženske) kao i poziv za prijavu polaganja ispita za žirore koje će se održati na dan narednog Državnog prvenstva.

Zapisnik sa svim usvojenim odlukama i svime što se odvijalo tokom same Skupštine dostavljen je klubovima. Članovi Saveza mogu u svojim klubovima izvršiti uvid u zapisnik, informirati se te time doprinijeti da rad Skupštine i Saveza bude potpuno transparentan.

Nakon završenog radnog dijela Skupštine dodijeljena su priznanja trenerima Reprezentacije koja je Bosnu i Hercegovinu na briljantan način predstavila na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Parizu. Priznanje je uručeno treneru Ženske reprezentacije Adisi Ahmetović i treneru Muške reprezentacije Seadu Babiću. Priznanje je dobio i Stipe Filipović kao delegat Saveza na Svjetskom prvenstvu, i naravno priznanja su uručena prisutnim takmičarima koji su ove godine ostvarili historijski uspjeh.

Podsjetimo, Amna Bašić, Snježana Bodulović, Mirfet Hašić, Redžep Čaušević, Željko Lončar, Haris Alagić i Ivan Miloš su imena ovogodišnjih takmičara koji su uspješno branili boje Bosne i Hercegovine na najprestižnijem frizerskom događaju na svijetu – OMC World Cupu u Parizu.